Social Media Volg ons op Facebook
print zoom-in zoom-uit

Nieuws

1e elftal verliest van Lemele

30 Oct 2018 10:10

Op zaterdag 27 oktober stond de thuiswedstrijd tegen Lemele op het programma. Na het verlies in de uitwedstrijd vorige week tegen DKB, was het vandaag zaak om de punten in eigen huis te houden.

Dieze begon uitstekend aan de wedstrijd. De eerste twintig minuten hadden de mannen een sterk overwicht en werden de blauw-witten bij vlagen zoek gespeeld. Wat wij echter wel steeds meer zien is dat onze tegenstanders zich goed op ons spel instellen, en er alles aan doen om er voor te zorgen dat wij zo min mogelijk aan voetballen toekomen. Dat betekent verdedigend spelen, afbreken en de lange bal spelen. In de 25e minuut was hier ook sprake van en kon Lemele na een schitterend lobje over onze keeper Sulo heen scoren, 0-1. 

Eigenlijk moet er dan niets aan de hand zijn. Dieze was voetballend beter, veel technischer en liet verzorgd voetbal ziet. Maar Lemele had het verdedigend zo goed voor elkaar zaterdag, dat er geen doorkomen aan was. 

Na rust hetzelfde spelbeeld. Dieze had 70% van het balbezit en combineerde met schitterende acties tot aan de 16-meter. Maar daar stopte het veelal. Er werden geen trekkers overgehaald, er werd niet meedogenloos vanuit de tweede lijn geschoten en het bleef bij speldenprikken op het doel van de Lemeler doelman. Achterin werden veel risico's genomen en Dieze kwam zelfs nog goed weg na een handsbal van een van de verdedigers. Even later torpedeerde een Lemele-verdediger Rachid zonder ook maar de intentie te hebben om de bal te spelen en ook deze speler mag van groot geluk spelen dat hij slechts een gele kaart kreeg.

Dieze probeerde en deed er alles aan om de gelijkmaker te forceren, maar de bal ging er helaas niet in vanmiddag. Omdat er al geruime tijd 1-op-1 gespeeld werd achterin is het niet verwonderlijk dat Lemele ook nog de 0-2 scoorde in de 88e minuut. Helaas, de punten bleven vanmiddag niet in Zwolle. Complimenten aan Lemele voor de sportieve en vooral slimme wedstrijd.

En wat kan zo'n wedstrijd dan verschillen met de wedstrijd van vorige week. Ik heb speciaal geen verslag geschreven over de wedstrijd van vorige week omdat wij (spelers en staf) op een verschrikkelijke racistische manier zijn bejegend door het publiek bij DKB. DKB verdient geen verslag. Vandaag was weer zoals het hoort, sportief binnen en buiten het veld, nu alleen de punten nog pakken. Volgende week spelen we uit in en tegen Kampen, de nummer 2 van de ranglijst. Aanvang 14.30 uur.