Social Media Volg ons op Facebook
print zoom-in zoom-uit

Nieuws

1e elftal wint moeizaam van Daarlerveen

14 Oct 2018 04:10

Op zaterdag 13 oktober werd de halve wereldreis ondernomen naar Daarlerveen. Het charmante aan de competitie in 4D is het spelen tegen ploegen die wij niet kennen en het afreizen naar plaatsjes waar het zo mooi is dat het bijna aantrekkelijk is om er een weekend op de camping te gaan staan. Na een uur rijden kwamen we aan in Daarlerveen, waar een strakke grasmat op de mannen lag te wachten. Voor het eerst dit seizoen op gras, dus het was afwachten hoe dit uit zou pakken.
De wedstrijd begon niet al te best. Al na 4 minuten kreeg Daarlerveen een penalty na een hele domme overtreding op de hoek van het zestienmetergebied. Deze werd onberispelijk ingeschoten, 1-0. Dieze West kreeg maar geen vat op het zeer verzorgde spel van Daarlerveen en vooral de twee zeer behendige buitenspelers konden voortdurend voor gevaar zorgen. Het was dan ook meer geluk dan wijsheid dat gelegenheidsspits Jalal el Hamdouny (eigenlijk linksback) de 1-1 liet aantekenen. Verder dicteerde Daarlerveen de volledige eerste helft het spel en was het met name aan Dieze West-keeper Sulayman Toprak te danken dat er werd gerust met een gelijke stand van 1-1.
Na de rust kantelde het spelbeeld en waren beide ploegen redelijk gelijkwaardig met de betere kansen voor Dieze. Direct na rust kwam dit dan ook tot uiting na een mooie combinatie tussen Anthony Cachemir en Rachid Lahzal, waarna Anthony de bal beheerst inschoot, 1-2. Het was voor iedereen goed toeven in de heerlijke najaarszon en in de 63e minuut werden de Zwolse supporters nog getrakteerd op een 3e doelpunt. Wederom Jalal el Hamdouny scoorde en bracht de marge op twee: 1-3. Vermeldenswaardig was zeker nog de schitterende volley van Nejim el Atiaoui, vanaf 20 meter, rechtstreeks uit een hoekschop, maar deze spatte helaas op de kruising uiteen.
Daarlerveen kreeg zeker ook nog wel wat kansen, maar deze werden niet benut. Zo werd ook deze middag op dit mooie sportpark met uiterst vriendelijke mensen afgesloten met een overwinning en gingen de 3 punten weer mee naar Zwolle. Wederom een uitstekende prestatie. Volgende week zaterdag weer een uitwedstrijd in een pittoresk dorpje. Dan nemen we de toeristische route naar De Krim en spelen we tegen DKB, de huidige nummer 4 van de ranglijst. Aanvang 15.00 uur, tot dan.