Social Media Volg ons op Facebook
print zoom-in zoom-uit

Nieuws

Dieze West wint van Wilsum

26 Nov 2017 12:11 - door Dieze West

Dieze West wint van Wilsum

ZWOLLE- Het vlaggenschip van voetbalvereniging Dieze West weet eindelijk weer wat winnen is. Na een aantal verliespartijen op rij won de ploeg van trainer Landman vandaag (25-11) verdiend van Wilsum. Dat er meer doelpunten voor en minder doelpunten tegen hadden ingezeten was duidelijk, maar op deze manier werden de broodnodige drie punten binnengesleept.

Vanaf het eerste fluitsignaal deelde Dieze West de lakens uit. Na ongeveer een kwartier spelen was het Seku Kabba die de diepte zocht richting het vijandelijke doel. De keeper stopte de aanvaller van Dieze West op onreglementaire wijze en de scheidsrechter van dienst besloot hierop de doelman van Wilsum met rood te bestaffen. De toegekende penalty werd verzilverd door de teruggekeerde El Bouhni. Tien minuten later was het wederom raak voor de thuisploeg. Ditmaal stond Yoshua Gerritse aan het eind van een snelle aanval van Dieze West, 2-0. Als Levi el Atiaoui daarna van afstand een goed geplaatst schot afvuurd op het doel van Wilsum (3-0) lijkt de wedstrijd in een vroeg stadium beslist, maar niets was minder waar. Na een opstootje rondom het zestien-metergebied van Dieze West kreeg aanvoerder El Bouhni de rode kaart van de scheidsrechter. Nog geen minuut later scoorden de gasten uit Wilsum de 3-1. Met deze stand gingen beide ploegen de rust in.

Na de thee was het wederom Dieze West dat de lakens uitdeelde. En goal van spits Krasnic in de 63e minuut betekende wederom een voorsprong van drie doelpunten (4-1). Drie minuten later vergrootte Germaine Molina de marge naar vier en gaf het scorebord, met nog ruim 20 minuten te spelen, de 5-1 tussenstand aan. Wilsum gaf niet op en kwam in de 75e miinuut terug tot 5-2 en amper tien minuten later lag de bal wederom in de goal (5-3). Verder dan dat kwamen de gasten niet meer en zodoende pakte Dieze West de broodnodige drie punten.

Door deze overwinning klimt Dieze West één plaats op de ranglijst (ten koste van Wilsum). De ploeg van Landman bezet in de tweede periode (die vandaag begon) nu de derde plek achter 's Heerenbroek en SV Zalk (winnaar 1e periode). 

Volgende week speelt Dieze West de uitwedstrijd tegen vv Kampen. De ploeg uit Kampen staat op de 5e plek met 16 behaalde punten uit 9 wedstrijden. De wedstrijd op sportpark De Maten begint om 14.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Celen.