Social Media Volg ons op Facebook
print zoom-in zoom-uit

Nieuws

Dieze West wint thuis van SJC!

08 Nov 2016 01:11

Door een fabuleus doelpunt van Nejim El Atiaoui heeft Dieze West de eerste zege van deze competitie in de knip. Dankzij de verdiende driepunter tegen SJC (3-2) sluit de Zwolse hekkensluiter weer aan in de hoofdklasse A. Volgende week treft het naaste concurrent Bataven, dat nog maar twee puntjes meer heeft.

De wedstrijd was typerend voor het Dieze West van dit seizoen. De ploeg speelde een prima eerste helft, waarin met name het eerste half uur om door een ringetje te halen was. Combinaties, individuele acties, kansen, goals. De ploeg vermaakte het publiek en kon eigenlijk alleen verweten worden dat het niet vaker scoorde. Door twee goals van Jaouad Akloud, waaronder één strafschop, ging Dieze West met een 2-0 voorsprong de pauze in. Het tegenvallende SJC kwam in de tweede helft veel beter voor de dag, maar het duurde tot de laatste twintig minuten voordat de thuisploeg het echt moeilijk kreeg.

Dieze West raakte, zoals wel vaker, een beetje in paniek van de lange, hoge ballen en de weer teruggekeerde doelman Danny van der Vegt zag steeds meer onrust voor zich. Een benutte strafschop, veroorzaakt door Mo Ali Pour Asli, betekende ruim een kwartier voor het einde de 2-1 en vier minuten later kwam SJC langszij. Niet voor eerst dit seizoen ging het mis voor Dieze West in de tweede helft.

?Dit keer ging liep het toch nog goed af. Met nog vier minuten op de klok kwam de bal via invaller Anthony Cachemir voor de voeten van Nejim El Atiaoui en de man die vorige week nog noodgedwongen op doel stond, besliste met een schitterende actie de wedstrijd. De middenvelder wipte de bal met links over een tegenstander, liet hem één keer stuiteren en haalde vervolgens, vanaf zeventien meter, verwoestend uit. Via de onderkant van de lat stuiterde de bal ruim over de doellijn achter de verbouwereerde SJC-goalie Kevin Schelvis.

Bron: De Stentor

NajimSponsors