Social Media Volg ons op Facebook
print zoom-in zoom-uit

Nieuws

Eerste winst Dieze West in 2016

21 Feb 2016 05:02 - door Bron: de Stentor
ZWOLLE – Dieze West heeft de eerste overwinning van 2016 te pakken. De 3-2 winst op Hollandia bezorgt de hoogst spelende ploeg in Zwolle een belangrijke driepunter in de strijd tegen degradatie.

Dieze West hoopt dat het eerste seizoen in de hoofdklasse ooit niet het enige blijkt te zijn, maar na drie duels in 2016 zonder zege werd de situatie toch wat penibel. De winst op Hollandia kwam dan ook als geroepen. Dieze West kon voor het eerst dit kalenderjaar weer beschikken over een redelijk complete selectie. Volgende week keren ook Ginaro van Deventer en Jesper Beunk weer terug. De terugkeer van verdediger Van Deventer komt als geroepen want tegen Hollandia viel linksback Ricardo van Reek uit. Een gescheurde achillespees, bleek later. “Die zijn we het hele seizoen kwijt”, weet assistent-trainer Rieks Bosman, die zijn ploeg keihard zag werken en verdiend zag winnen.

Het duurde even voordat Dieze West de schroom van zich afgooide. Pas na de 0-1 van Hollandia kwam het los. De 1-1 kwam op een ideaal moment. Net voor de pauze nam Dani Lohman de bal mee na een heerlijk hakje van Nejim El Atiaoui en de uithaal van de multifunctionele speler verdween via een verdediger en de keeper ietwat gelukkig in het doel.

Gesteund door de gelijkmaker kwam Dieze West beter dan Hollandia uit de kleedkamer. Een schitterend afstandsschot van Mehran Ali-Pour-Asli betekende al snel de 2-1 en invaller Wahid Shimeri rondde na bijna een uur spelen een prima pass van Jeffrey Groeneveld af.

De 3-1 was voor Hollandia het sein om alles op alles te zetten en na de 3-2 kreeg Dieze West het nog behoorlijk lastig. Ook door de verraderlijke wind bleef het oppassen voor de solide doelman Danny van der Vegt. De maker van de openingstreffer was nog het dichtst bij de gelijkmaker. Het schot van Stefan Dol hobbelde een minuut voor tijd net voorlangs.

De driepunter bleek na afloop nog meer nodig dan gedacht. Concurrenten MSC en Rohda Raalte pakten namelijk ook de volle buit.

Zondaghoofdklasse C: Dieze West – Hollandia 3-2 (1-1). 18. Stefan Dol 0-1, 40. Dani Lohman 1-1, 47. Mehran Ali-Pour-Asli 2-1, 58. Wahid Shimeri 3-1, 74. Oussama Ahrouch 3-2.Sponsors