Social Media Volg ons op Facebook
print zoom-in zoom-uit

Historie

Voetbalvereniging Dieze West werd in 1982 opgericht en het eerste bestuur werd gevormd door Ben van Voors, Koos Speike en Rieks Bel. Er werd getraind op park Urbana en de kantine was een wijkgebouw in Dieze-west. Al snel werden er drie elftallen aangemeld bij de KNVB en destijds speelde het eerste elftal in de 3e klasse A ZVB. In 1996 werden de onderafdelingen opgeheven en kwam Dieze West in de zesde klasse van afdeling Noord.

Jaren later werd er verkast naar sportpark het Hoge Laar. De vereniging mocht gebruikmaken van het veld van HFC Storica. De spelers en bezoekers werden vanuit de kleedkamers voorzien van versnaperingen omdat er geen eigen kantine was. Vervolgens brak een grijze periode aan bij v.v. Dieze West in de zesde klasse van het amateurvoetbal. In het seizoen 2000/2001 werd via de nacompetitie de 5e klasse bereikt. Tot het seizoen 2004/2005 werd er in deze klasse gevoetbald met verschillende resultaten.

Ondertussen was Motorclub ‘Big V’  zo vriendelijk om hun kantine op het Hooge Laar te delen, zodat Dieze West zijn eerste onderkomen/ontvangstruimte had. Voor het seizoen 2005/2006 werden familieleden en vrienden “opgeroepen” om bij Dieze West te komen voetballen. Hier wordt gehoor aangegeven wat resulteerde in een elftal met o.a. spelers als Amos Letwory, Arie Scheffer, Naggai Letwory, Henk Scheffer, Edwin Maat, Rieks Bosman Mourad Quali, Hinneman Slof en Gerard te Wierecke. Dit elftal werd in zijn eerste seizoen glansrijk kampioen in de vijfde klasse.

Op 28 oktober 2008 werd Lucien van Peer als voorzitter aangesteld met Hinneman Slof als secretaris, Diny Bel als Penningmeester en Arie Scheffer als wedstrijdsecretaris. Inmiddels was het team  gepromoveerd naar de vijfde klasse. Handbalvereniging Sparta vertrok van sportpark het Hoge Laar en van de Gemeente Zwolle gaf toestemming aan Dieze West om de door hun achtergelaten kantine over te nemen.

In het seizoen 2009/2010 werd onder leiding van Nardus de Vries promotie afgedwongen naar de 3e klasse. Het jaar erop werd onder trainer Marco Onderberg opnieuw gepromoveerd naar de 2e klasse van het amateurvoetbal. In het seizoen 2012/2013 startte het damesvoetbal en in 2013/2014 het eerste jeugdelftal.  Door de komst van twee gefuseerde hockeyverenigingen werd sportpark het Hoge Laar flink ‘gepimpt’ en er werd zelfs een kunstgrasveld aangelegd. De afgelopen zes jaar heeft de vereniging vier  kampioenschappen meegemaakt. Een verdiende plek in de Hoofdklasse is op dit moment het resultaat en de vooruitzichten voor het seizoen 2015/2016 zijn mooi!

 

Terug naar boven